Католики Пакистану закликали до національної єдності проти тероризму та екстремізму
  • Суб, 20/12/2014 - 18:08

«Єдиний шлях, єдина відповідь на жахливе масове вбивство в Пешаварі - це знову усвідомити цінність єдності країни, ядра людяності та співжиття, на якому ґрунтується нація; звернутися з потужним закликом до єдності проти насильства і тероризму, причому він повинен виходити не тільки від уряду, а й з серця кожного громадянина Пакистану» -̶  так Сесіл Шейн Чаудхрі, виконавчий директор комісії «Справедливість і Мир» при Єпископській конференції Пакистану, прокоментував трагедію в Пешаварі, що сталася 16 грудня: при нападі пакистанських талібів на школу для дітей військових були вбиті 142 особи, у тому числі 132 дитини. Теракт шокував всю країну. Середа, 17 грудня, в Пакистані стала днем національної жалоби і молитовних чувань. За повідомленням інформаційного агентства «Fides», молебні проходили у багатьох християнських громадах Пакистану.

«Масове вбивство вразило націю в саме серце, - заявив Чаудхрі, - і воно ставить питання не тільки перед владою, а й перед кожним громадянином: куди ми йдемо? Яку країну будуємо? Церкви і багато громадських організацій вносять свій внесок у просування миру, терпимості, гармонії, гуманітарної допомоги. Сьогодні необхідно якомога швидше повернутися до коріння громадянського, соціального і релігійного співжиття в Пакистані». Ще одне питання, що стоїть перед пакистанським суспільством, стосується «тих, хто підживлює і використовує ісламський релігійний інтегралізм».

Католик і правозахисник Муштак Гілл Сардар зі свого боку заявив: «Ми твердо засуджуємо цей звірячий злочин. Як пакистанські християни, ми відчуваємо єдність з нашими співгромадянами-мусульманами і заявляємо: ми плачемо з вами і з вашими близькими, з вашими дітьми. Ми - з вами, цього вимагає наша спільна людяність. Ми просимо пакистанський уряд вжити серйозних заходів для викорінення тероризму і релігійного екстремізму в Пакистані. Пора діяти проти тих, хто відкрито сіє релігійну ненависть, проти екстремізму і тероризму в ім'я релігії».