Католики Шотландії бояться відкрито говорити про свою віру
  • Птн, 16/06/2017 - 16:24

Глава парламентського бюро при Конференції католицьких єпископів зазначив, що культура страху в Шотландії стримує людей від того, щоб відкрито говорити про їх віру. Він також відзначив «тривожний рівень нетолерантності».

Ентоні Горан у виступі перед депутатами парламенту сказав: «Мене глибоко турбує культура смерті, що пронизує наше суспільство і змушує людей почувати себе некомфортно, а навіть перелякано, коли йдеться про те, щоб бути відкритими стосовно їх віри».

Виступаючи на тему порушення прав людини, він розповів про численні свідчення «молоді, яка відчувала антикатолицьке упередження в школі, більшість якого стосувалося вчення Церкви про аборти і шлюб. Один студент навіть відійшов від теми, щоб уникнути цькування».

Ентоні Горан зазначив, що в Шотландії більшість злочинів на релігійному ґрунті були вчинені проти католиків.

«Рівень нетерпимості є дуже тривожний, особливо тоді, коли вона скерована на молодих людей лише через те, що вони – католики, або дотримуються думки, з якою інші можуть не погоджуватись. Це – не культура толерантності і поваги. Необхідно з розумом підійти до антирелігійної поведінки і з обережністю створювати єрархію прав по відношенню до свобод, зазначених в «Акті рівності 2010 року». Ми не можемо дозволити одним особам брати верх над іншими», - зазначив він.

Під час минулорічного опитування 15% шотландців сказали, що є католиками, 35% належать до Церкви Шотландії, а 11% - до інших деномінацій. 2% зазначили, що належать до релігій, відмінних від християнства. 42% шотландців зазначили, що не належать до жодної релігії, інформує Catholic Herald.