Католики США підтримують Церкву в різних частинах світу
  • Птн, 13/12/2019 - 13:23

Серед проектів, затверджених для центральної та східної Європи – спорудження парафіяльного храму Матері Божої Неустанної Помочі біля Києва.

Сотня проектів у 22 країнах регіону на суму 1,6 мільйонів доларів: таким є підсумок цьогорічної збірки католиків США для підтримки братів у вірі в центральній та східній Європі. Нещодавно відбулося засідання відповідної підкомісії Конференції Католицьких Єпископів США, яка затвердила проекти. Як зазначив її очільник єпископ Джефрі М. Монфортон, великодушність, виявлена під час збірки, «показує любов католиків США» до братів і сестер, які відновлюють життя церковних спільнот «після наслідків десятиліть комунізму й утисків».

Серед проектів, які отримають фінансування, молодіжні осередки ім. Івана Павла ІІ в Боснії та Герцеговині, проект «Подорож віри», організований катехитичним відділом литовської Вилкавишської дієцезії, спорудження парафіяльного храму на честь Матері Божої Неустанної Помочі для громади поблизу Києва, яка невпинно зростає, телевізійний центр «Кана» Єпископської Конференції Росії в Новосибірську тощо. Проекти охоплюють стипендії для навчання, євангелізаційні ініціативи, відновлення храмів, монастирів і душпастирських осередків.

Проекти для Церкви в Африці

Тридцять шість проектів на 832 тисячі доларів: такою є цьогорічна підтримка католиків США для Церкви в Африці. Кардинал Джозеф В. Тобін, голова відповідної підкомісії єпископату, зазначив, що йдеться про підтримку Церкви, яка незважаючи на великі виклики, «не перестає зростати й наближувати до Христа людей усього континенту».

Затверджені проекти мають різне спрямування. Наприклад, єпископська конференція Ліберії організовує зустріч для понад 250 юнаків і дівчат з метою вишколу для миротворчої діяльності, у Малаві докладаються зусилля з метою поширення Біблії та формування персоналу для біблійного апостольства. В Танзанії відбудеться вишкіл 170 катехитів. Проекти також включають навчання семінаристів, формування богопосвячених осіб, ініціативи душпастирства сімей тощо.