Католиків Пакистану не випустили з країни для участі у Всесвітніх Днях молоді
  • Пон, 28/01/2019 - 17:01

Департамент імміграції аеропорту Аллама Ікбал в Лахорі затримав молодих католиків, які 23 і 24 січня збиралися взяти участь у Світовому Дні молоді, що проходив в Панамі. Пакистанська католицька делегація таким чином була не допущена до участі в заході, 14 молодих людей, вже з отриманими візами, не змогли покинути країну. Дозвіл на виліт отримав тільки семінарист Еммануель.

Пол Мохан, координатор католицької молодіжної комісії Хайдарабадскої єпархії, поділився своїм розчаруванням з журналістами: «Вранці 23 січня ми пройшли перевірку безпеки в аеропорту і отримали посадочні талони. Нас змусили чекати більше години, а потім відмовили в дозволі пройти на виліт». Він продовжує: «Це стало справжнім ударом для всієї групи, ми спробували знайти вихід, поговоривши зі співробітниками офісу і з чиновниками авіакомпаній, поміняли квиток на наступний день, заплативши штраф і сподіваючись, що все проясниться. Але на наступний день нас знову зупинили, хоча у всіх була звичайна віза і супроводжуючі листи єпископів».

Квитки на літак, які купила молодь, коштують близько 300 тисяч пакистанських рупій кожен (близько 1800 євро). Атиф Шаріф, координатор руху «Ісус для молоді» в Карачі сказав: «Це дійсно дискримінація: якщо ви відповідаєте критеріям, якщо у вас є всі необхідні документи з консульств зарубіжних країн, і ви вже отримали візу, громадянин повинен мати право на виїзд, були витрачені величезні гроші для поїздки за кордон. Наш уряд дискримінує нас».

«Право на пересування, включаючи право на поїздки за кордон, є одним з основних прав кожного громадянина, в деяких випадках уряд може внести імена деяких громадян в спеціальний контрольний список невиїзних. Але якщо раніше до громадян не висловлювалося жодних претензій, то державні відомства не можуть перешкодити людям виїжджати, якщо у них є всі документи», - зазначає отець Бонні Мендес, священик з Фейсалабад. «На даному етапі для захисту права на виїзд необхідна політична і правова боротьба. Це питання, яке має бути розглянуто комісією з питань правосуддя і миру або комісією з прав людини».