Керівництво Папської Ради Cor Unum відвідує сирійських біженців в Йорданії
  • Срд, 20/02/2013 - 11:25

Від 19 до 21 лютого 2013 року триває візит керівництва Папської Ради Cor Unum до Йорданії, де кардинал Роберт Сара, Президент, і монсеньйор Джамп’єтро Даль Тозо, Секретар, беруть участь в регіональному форумі Карітасу Близького Сходу, Північної Африки та Сомалійського півострова. Зустріч, в якій беруть участь представники всіх місцевих відділів Карітасу та місцевих Церков, є також нагодою проаналізувати гуманітарну допомогу, яку католицькі харитативні організації надають біженцям та жертвам кривавого сирійського конфлікту.

Гуманітарна ситуація в цій країні й усьому регіоні, – читаємо в повідомленні Папської Ради Cor Unum, – є непосильною. Згідно з деякими припущеннями, мова йде про понад мільйон біженців, та 2,5 мільйони людей, що залишилися без даху над головою. Кількість жертв насильних дій складає майже 100 тисяч, до яких слід додати непрямі жертви конфлікту, спричинені тотальним зубожінням внаслідок війни. До збільшення страждань спричиняється також сувора зима.

В рамках візиту до Йорданії керівництва дикастерії Римської Курії, що відповідає на харитативне служіння Апостольської Столиці, передбачено відвідини місцевостей, де проживають біженці, а також зустріч з королем Йорданії Абдаллою ІІ бен аль-Хусейном.

Джерело: Радіо Ватикан