Керівник Екологічного Бюро УГКЦ зустрівся з Апостольським Нунцієм в Україні
  • Чтв, 25/07/2013 - 11:37

23 липня відбулась зустріч керівника Бюро УГКЦ з питань екології, д-ра Володимира Шеремети з Апостольським нунцієм в Україні, архієпископом Томасом Едвардом Ґалліксоном.

У розмові з нунцієм, очільник Екобюро УГКЦ розповів про діяльність інституції, яку він очолює, наголосивши на тому, що у процесі формування свідомості християнської відповідальності за Боже створіння – природу, провідне місце займає відповідне соціально-екологічне вчення пап Івана Павла ІІ та Венедикта XVI, а нині – папи Франциска. Особлива подяка належить високопреосвященнішому архієпископу Ґалліксону за передмову до збірки екологічно орієнтованих документів «Відповідальність за створіння у вчені папи Венедикта XVI», видану Бюро з питань екології наприкінці 2012 року.

Апостольський нунцій ознайомився з основними екологічними ініціативами УГКЦ, а також її участю у екологічному консультаційному процесі, який проводиться під егідою Ради Єпископських Конференцій Європи (ССЕЕ).

На завершення зустрічі в Апостольській нунціатурі в Києві, Його Високопреосвященство благословив працівників Екобюро та новостворену єпархіальну екологічну референтуру на подальшу плідну працю на полі формування відповідальності за природу і все створіння Боже на засадах християнської віри та правдивих моральних цінностей.

Інформаційна служба бюро УГКЦ з питань екології