Християни американської Санта-Моніки протестують проти заборони на проведення різдвяних заходів у міському парку
  • Срд, 19/12/2012 - 15:58

 Віруючі американського міста Санта-Моніка (Каліфорнія) продовжують відстоювати різдвяні традиції. Десятки християн різних конфесій з різних міст зібралися в парку Пелісейдс, щоб закликати чиновників скасувати заборону на різдвяну експозицію в парку, повідомляють американські християнські портали.

 

Заборону міська влада ухвалила під впливом асоціацій войовничих атеїстів. Далі її підтримав федеральний суд. Заборона поширювалася не тільки на релігійні експозиції, але і на інші різдвяні заходи.

 

Християнські організації подали клопотання до Федерального суду першої інстанції в Лос-Анджелесі, попросивши надати їм можливість влаштувати експозицію на біблійну тему, яка раніше щорічно проводилася в Санта-Моніці. Суд відхилив його. Суддя Одрі Коллінз ухвалила, що право на організацію експозицій у парку, а також їх заборона належить муніципалітету Санта-Моніки.

 

Адвокат коаліції з 13 церков і Асоціації поліцейських Санта-Моніки, що борються за можливість публічного святкування Різдва, Вільям Бекер тоді заявив про перемогу атеїстів і «ерозію свободи релігійного вираження, гарантованої першою поправкою до конституції».

 

Разом з тим, за повідомленням ЗМІ, віруючі прийняли рішення поставити вертеп і 14 сцен про історію Різдва на приватній території біля пляжів, вирішивши при цьому подати скаргу до апеляційного суду і продовжувати боротьбу за повернення Різдва в парк Пелісейдс.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru