Кінофестиваль і мобільний додаток: наближаючись до Всесвітньої зустрічі сімей
  • Втр, 25/08/2015 - 16:01

Наближається VІII Всесвітня зустріч сімей, яка за участю Папи Франциска наприкінці вересня відбудеться у Філадельфії, США. Цього разу така зустріч вперше зможе похвалитися своїм кінофестивалем, представлення якого відбулося цими днями. Він розпочнеться 22 вересня та завершиться 25-го, перед приїздом Святішого Отця до Філадельфії. Показ фільмів, що належить до  ініціатив, приурочених зустрічі родин, відбуватиметься у Центрі театрального мистецтва «Kimmel».

«Таке вперше відбуватиметься у традиції всесвітніх зустрічей, – підкреслила Донна Кріллі Феррелл, виконавчий директор Всесвітньої зустрічі сімей. – Мова йде про надзвичайну нагоду для родин з усього світу збиратися протягом тижня, спільно проводячи час за переглядом фільмів». У програмі, зокрема, передпрем’єрний показ стрічки «Urban Trinity», в якій розповідається про історію католицизму в Філадельфії.

«Ми прагнемо, щоб цей фестиваль завдяки радості, притаманній кінематографічному мистецтву, зумів поєднати громадян та гостей, – додає Шарон Пінкерсон, директор організатора показу компанії Greater Philadelphia Film Office. – Філадельфія має за собою численні історії, про які розповідається в цих фільмах, і нам здається слушним поділитися ними зі світом та запросити друзів та родини спільно провести час у нашому місті».

Тим часом, для того, аби гості з усього світу могли вчасно отримувати повідомлення про події та зустрічі, які передбачені у Філадельфії протягом тижня Всесвітньої зустрічі сімей, приготовано мобільний додаток для смартфонів «Go Philadelphia!», який послужить своєрідним компасом як для паломників, так і для мешканців міста.

У додатку, доступному для платформ Android та Apple, можна знайти мапи, оголошення, висвітлення інформації про події та знайти відповіді на найпоширеніші запитання вісьмома мовами. Зокрема, через нього відбуватиметься безпосередній переклад Святої Меси, яку у неділю, 27 вересня, очолить Святіший Отець.