Китайці допоможуть відновити собор Нотр-Дам
  • Пон, 11/11/2019 - 13:27

Китай братиме участь у відбудові собору Нотр-Дам у Парижі. Як повідомляє агентство AFP, угоду в цій справі в Пекіні підписали міністр культури Франції та директор Департаменту національної культурної спадщини Китаю. Їх супроводжували президенти Китаю та Франції.

Китай, який останніми роками прославився знесенням християнських храмів на своїй території, скерує своїх фахівців до Парижу. Деталі угоди не відомі. Відомо лише, що обидві сторони уточнять форму співпраці наступного року. Китай зобов’язався якнайшвидше скерувати своїх експертів до Парижу. «Наша країна здобула великий досвід охорони пам’яток культури та міжнародного співробітництва. Цей проект суттєво сприятиме розширенню горизонтів китайсько-французької співпраці в галузі культурної спадщини», – сказав китайський підписант угоди.

Хоча з часу трагічної пожежі в соборі Нотр-Дам минуло майже сім місяців, реставраційні роботи просуваються дуже повільно. Однак нещодавно головний архітектор реконструкції запевнив, що обіцяний президентом Макроном 5-річний період відбудови буде дотриманий.