Китайська католичка удостоєна міжнародної премії імені В. Коломбо за турботу про психічнохворих
  • Нед, 03/11/2013 - 10:26

Засновниця і директор китайської асоціації «Хой лін» Тереза Мен Вейна удостоєна міжнародної премії імені Вітторіно Коломбо. Асоціація «Хой лін» («Духовна мудрість») опікується психічнохворими, надихаючись духовністю Матері Терези Калькутської.

Саме робота з людьми, що страждають ментальними розладами, проклала Терезі шлях до віри, − з якою вона колись була незнайома, − і до прийняття Хрещення з ім'ям Тереза.

У 1985 році «Хой лін» відкрила першу школу для 96 дітей з психічними захворюваннями. Новина про появу такої школи стала великим стимулом для громадської думки, знайшовши відгук у засобах масової інформації та у місцевої влади. Тереза Мен Вейна та її співробітники − свідчить обґрунтування премії, − стали «першопрохідцями соціального служіння в Китаї» та першою неурядовою групою, що звернула увагу на категорію психічнохворих. Майже за тридцять років служіння, серед безлічі проблем і перешкод, «Хой лін» відкрила більше ста центрів у 13 великих містах Китаю, і все це − «завдяки допомозі Святого Духа», розповідає Тереза.

Близько 300 співробітників піклуються про підопічних, кількість яких сьогодні − більше тисячі. Була створена також особлива соціальна мережа в Інтернеті, завдяки якій тисячі інвалідів спілкуються один з одним. Влада вважає асоціацію «Духовна мудрість» зразковою соціальною службою. «У сучасному Китаї, де все більше людей впадають у депресію, − пояснила Тереза Мен Вейна, − ми продовжуємо отримувати безліч заявок про допомогу. У майбутньому ми хочемо поліпшити нашу роботу, щоб привернути увагу громадськості до психічнохворих, удосконалити послуги нашим гостям і сприяти безперервному розвитку «Хой лін».

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va