Китайська влада заборонила молодіжній групі виїзд на зустріч із Папою Римським
  • Птн, 15/08/2014 - 11:50

Китайська влада заборонила приблизно 80 особам виїзд із країни на День азіатської молоді в корейському місті Теджон, куди сьогодні прибуде Папа. За цей намір молодь навіть заарештовували. Половина групи – пекінські семінаристи, які минулого місяця відмовилася брати участь у Літургії з приводу закінчення навчального року, оскільки її мали відправляти єпископи, висвячений без дозволу Святого Престолу.

На зустріч змогли прибули близько ста осіб з Пекіна і провінції Хебей, але на першій Літургії в Теджоні китайського прапору не було видно.

Ще перед приїздом Папи Франциска до Сеулу китайська комуністична влада наказала усім китайським священикам, які там перебувають, повернутися в країну. Інакше священикам обіцяли «проблеми». Таким способом китайські комуністи намагаються запобігти зустрічі священиків зі Святішим Отцем. Залякування є вже звичними для китайських католиків у цій тоталітарній державі, і навіть для тих, що проживають за кордоном. Їх шантажують санкціями щодо їхніх родичів, які живуть у Китаї.