Київській архиєпархії відзначать 125-ліття з Дня народження Патріарха Йосипа Сліпого
  • Втр, 07/02/2017 - 17:59

У рамках Року Патріарха Йосипа Сліпого в Українській Греко-Католицькій Церкві в Києві та інших містах України відзначать 125-ліття з Дня народження Патріарха Йосипа Сліпого.

Зокрема, Інститут історії Церкви, Київський центр Українського католицького університету 15 лютого 2017 року в Києві об 11.00 годині проведе прес-конференцію за участю Архиєпископа-емерита Блаженнішого Любомира (Гузара), єпископа Гліба (Лончини), історика Олега Турія, колишньої співпрацівниці Патріарха Йосифа Ірини Ясінської-Ґрейвз та керівника Депртаменту інформації УГКЦ о. Ігоря Яціва.

Цього ж дня о 17.00 відбудеться Урочиста академія в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка, яку розпочне Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Запрацює також експозиція банерної виставки про життя і діяльність Патріарха Йосифа Сліпого в головному корпусі КНУ (вул. Володимирська, 60).

16 лютого 2017 р. о 9.30 відбудеться Круглий стіл «Патріарх Йосиф Сліпий – знайомий і незнаний» у приміщенні Київського центру УКУ (вул. Мазепи, 10-А).

19 лютого 2017 р. у Києві об 11.00 – Блаженніший Святослав очолить Архиєрейську Божественну Літургію і Панахиду в Патріаршому Соборі Воскресіння Христового в Києві за участю єпископів УГКЦ.

Крім того відбудуться виїзні сесії: 6-10 березня у Харкові – Полтаві – Запоріжжі, 13-16 березня в Одесі – Чернівцях – Ужгороді, 27-31 березня у Чернігові – Житомирі – Острозі. Учасниками-доповідачами яких будуть, зокрема, владика Борис (Ґудзяк), дисидент Мирослав Маринович, владика Гліб (Лончина), історик Олег Турій.