Кобі Браянт: Католицька віра допомогла мені пережити найтемніші години в житті
  • Втр, 28/01/2020 - 17:31

Один з найталановитіших баскетболістів був також побожним католиком. Він навернувся після складних подій, які пережив. Сьогодні багато осіб пам’ятають зустріч з ним... під час Літургії в Церкві.

Позавчора вранці внаслідок аварії гелікоптера загинув Кобі Браянт, один із найвідоміших гравців світового та американського баскетболу. Разом з ним загинули 8 осіб, серед яких його 13-річна дочка Джанна, саме на її матч летіли.

Після цієї трагічної події вся Америка в шоці. Майкл Джордан в особистому дописі зізнався, що «втратив друга». Під час баскетбольних матчів та інших спортивних подій вболівальники та зірки спорту віддають шану гравцю «Лос-Анджелес Лейкерс». Багато з них також діляться своїми спогадами про спортсмена, що трагічно загинув. Серед дописів також є дивовижні історії католиків, які зустрічалися з Кобі Браянтом під час... Літургії в церкві.

 «Я зустрічала його на Літургії в будній день»

Своєю історією поділилася також Крістіна Баллестеро, яка написала в Instagram: «Я хочу розповісти історію про те, як я познайомилася з Кобі Браянтом. Я тоді сиділа в задній частині собору Пресвятої Родини в Орандж, штат Каліфорнія, на Літургії будній день!» Дівчина згадує, що присутність баскетболіста викликала чимале зацікавлення у віруючих. «Я двічі перевірила... це був КОБІ БРАЯНТ, ЩО СИДІВ В КІНЦІ НАВПРОТИ! Я почала молитися і співати як завжди, тому що він, як і всі ми, просто прийшов помолитися», – ділиться своїм спостереженням Крістіна.

Однак, по дорозі до Причастя, сталося щось, що Крістіна запам’ятає на все життя. «Коли ми йшли до Причастя, Кобі чекав мене. Якщо ти виріс у Католицькій Церкві, розумієш, що це вираження поваги, яку чоловіки виявляють до жінок. Коли я наблизилася, він сказав мені, що в мене гарний голос», – згадує авторка допису.

«Я католик, тому шукав допомоги в Церкві»

Початком навернення баскетболіста були події 2003 року. За два роки до цього він одружився з Ванессою Лайн, і за рік в них народилася перша дочка. Браянт, однак, мусив зіткнутися із звинуваченнями у зґвалтуванні, що проти нього висунула працівниця готелю, де він перебував кілька тижнів раніше. Кобі зізнався, що мав інтимні стосунки з жінкою, але твердо запевнив, що це відбулося за згодою обох. Урешті-решт звинувачення проти нього зняли майже за рік, але баскетболіст серйозно постраждав від плутанини навколо нього та зради дружини. Від Браянта відмовилися спонсори та рекламодавці. Попри це його шлюб витривав.

У цей час Кобі отримав величезну підтримку одного священника. Під час розмови (сповіді) Кобі сказав йому, що не зґвалтував цю жінку. «Відпусти це. Йди далі. Бог не дозволить вам боротися з тим, з чим ти не можеш впоратися. Ти зараз у Його руках. Ти не можеш контролювати цієї ситуації, тому відпусти це», – почув він. «І це був поворотний момент», – підтвердив Браянт в інтерв'ю ЗМІ у 2015 році.

Попри зняття звинувачень у зґвалтуванні, баскетболіст публічно вибачився перед жінкою, яка звинуватила його, її родиною та жителями міста, які через цю драматичну історію та через популярність самого спортсмена опинилися в центрі уваги ЗМІ.

«Втрата спонсорів була насправді найменшим моїм страхом. Чи боявся я потрапити до в'язниці? Так. Мені було двадцять п’ять років. Я жахнувся. Єдине, що мені тоді справді допомогло, – це розмова зі священником. Я католик, я виріс католиком, мої діти – католики. Там я шукав допомоги, – додав він.

Врятований шлюб

Однак у 2011 р. Ванесса Браянт подала на розлучення, що було для багатьох шоком. За два роки, проте, вони відкликали його і помирилися. І тут Кобі зізнався, що Церква допомогла їм врятувати сім'ю.

Користуючись своєю великою популярністю, подружжя займалося допомогою малозабезпеченим. До сьогодні Фонд «Кобі та Ванесса Браянт» допомагає бідним людям та підтримує фінансування житла для людей, які перебувають у кризі бездомності.

«Ревний католик»

Після смерті Кобі Браянта виступив також ординарій єпархії Лос-Анджелеса Архиєпископ Хосе Х. Гомес, який написав, що смерть цього ревного католика сильно засмутила його: «Нехай спочиває в мирі і нехай Пресвята Богородиця потішить його близьких».