Коли б’ють людей, Церква повинна їх рятувати, - Патріарх філарет
  • Втр, 07/01/2014 - 18:35

Головною подією для Київського Патріархату у минулому році стало відзначення 1025-річчя хрещення Руси-України. Проте ці святкування священнослужителі УПЦ КП пов’язували із анонсованою владою підготовкою до підписання асоціації з ЄС.

Про це повідомив Патріарх УПЦ КП Філарет в інтерв’ю «5 каналу».

«Ми хотіли підкреслити, що не зараз хочемо вступати в Європу, а що ми там перебуваємо більше тисячі років», - сказав він.

Коли Президент Янукович відмовився від асоціації, це викликало невдоволення.

«І тому студенти мирно піднялися, а їх побили. І коли їх побили, це обурило вже увесь народ. І тому не треба дивуватися, що вийшов народ на майдани не тільки у Києві, а майже в усіх обласних містах України. До цього часу Майдан стоїть. Чому він стоїть? Бо хоче правди, справедливості. А справедливості немає», - зауважив першоєрарх.

Патріарх УПЦ КП зазначив, що Церква не повинна втручатися у політику, однак вона не може стяти осторонь і мовчати, коли в державі коїться несправедливість.

«Церква повинна бути поза політикою, але Церква повинна бути з народом. Коли народ б’ють, то Церква повинна народ спасати, тобто давати притулок. І тому не випадково Михайлівський монастир прийняв тих, кого побили, при чому побили по-звірячому. Не просто розганяли, а доганяли до самого монастиря і там їх били», - сказав він.

За його словами, монахи Михайлівського монастиря поступили так, як мав би зробити на їхньому місці кожен християнин.

«Звичайно, що монастир нічого особливого не зробив, тому що так повинна поступати кожна церква, кожен монастир, кожен християнин», - наголосив Предстоятель Київського Патріархату.

Джерело: РІСУ