«Коли ми є собою - ми є людьми», - владика Димитрій (Григорак), ЧСВВ - єпарх Бучацький УГКЦ
  • Втр, 22/05/2018 - 08:16

Під час Архиєрейської Літургії, 19 травня 2018 р. Б. в Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла в м. Чорткові, на VI молодіжному з’їзді Бучацької єпархії УГКЦ, владика Димитрій (Григорак), ЧСВВ, звернувся до учасників з’їзду: «Дорога молоде, Вам випала велика честь, що ви відчули сьогодні себе однією родиною нашої Церкви, єпархії, перебуваючи на цьому VI молодіжному єпархіальному з’їзді.

«Бути людиною», - це девіз нашого з’їзду і слова Блаженнішого Любомира Гузара.

Щоб бути людиною, ми би мали виключити те, що не робить нас людиною. Батьки нас народили не самі, а завдяки Божій участі. Крім мами, тата, нас плани щодо нашого життя має і Бог. Бог хоче, щоб ми були щасливими, а це життя тут, на землі, є тільки підготовка до щастя. Бог дав нам Заповіді Божі, яких маємо дотримуватися. Але найважливіше - Бог хоче з нами бути, бо дуже нас любить. Ми часто спілкуємося з різними людьми через соціальні мережі, але чи справді всі ті люди бажають нам добра?
Бог, є той, який справді бажає нам добра . Запрошую Вас сьогодні бути з Богом через молитву, добрі діла.

Далі єпископ підсумував: «Тоді, коли ми є з Богом, ми є собою, а коли ми є собою - ми є людьми.

Ми, як Церква, любимо Вас і надіємося, що саме ви зможете в сучасному світі свідчити любов Христа і станете надійним майбутнім для Церкви і України. Нехай Вас щедро Бог благословить!».