"Коли наші сили вичерпуються, віра, надія, любов нехай не вичерпується, бо тоді починає діяти Бог" - Кир Михаїл (Колтун)
  • Пон, 24/12/2018 - 10:37

22-12-2018 р. Б. у свято Зачаття Пресвятої Богородиці св. Анною, владика Михаїл (Колтун), єпископ Сокальсько-Жовківський, очолив Божественну Літургію у храмі Пресвятої Богородиці Володарки України у Львові, а також освятив мозаїку із зображенням Богородиці зовні храму. (Дана парафія була останнім місцем служіння архиєрея яко священика - перед його єпископською хіротонією).

У своїй проповіді архиєрей наголосив на важливості Божого благословення в людському житті, у наших повсякденних справах. Цього благословення ми маємо просити в Господа в наших молитвах, бо прикладаючи самих лиш зусиль, без Божого благословення, ми не зможемо багато зробити. "Коли наше "треба" поєднане з Богом, то на це треба Бог відзивається і дає нам можливість певніше себе почувати... Від наших зусиль мало залежить, але якщо Господь благословить, то насправді душа радується". Прикладом цього є свята Анна, яка цілковито довірилася Богові і на старості літ зачала не просто дитя, а Пресвяту Богородицю.

СВІТЛИНИ

"Коли наші сили вичерпуються, віра, надія, любов нехай не вичерпується, бо тоді починає діяти Бог, показуючи нам свою присутність, свою силу і свою дію, і так сталося в житті Анни". Проповідь архиєрея