Колишній лідер англікан звинувачує британського прем'єра в утиску християн
  • Пон, 01/04/2013 - 14:44

Колишній Архиєпископ Кентерберійський Джордж Кері звинуватив британського прем'єр-міністра Девіда Кемерона в маргіналізації християн.

"Виглядає трохи лицемірно, коли прем'єр-міністр повідомляє релігійним лідерам, що їм треба активніше протистояти агресивній секуляризації, тоді як його уряд, схоже, схвалює і заохочує цю агресію кожним своїм учинком", – заявив Джордж Кері.

Він нагадав про недавнє опитування, відповідно до якого понад дві третини християн вважають себе переслідуваною меншістю.

"Їхні страхи можуть бути перебільшеними, тому що насправді в Британії мало кого переслідують за віру, але прем'єр-міністр зробив більше за всіх інших сучасних політиків для того, щоби розпалити ці побоювання", – вважає колишній духовний лідер англікан.

Він нагадав, що юристи, які представляли коаліційний уряд в Страсбурзькому суді кілька місяців тому, "заявляли, що люди, звільнені за носіння хрестика, мають просто шукати собі іншу роботу".

Джордж Кері бачить небезпеку в тому, що "уряд своїм підходом і до шлюбу і до релігійної свободи ризикує викликати відчуження помітної частини жителів країни, яких всього кілька років тому вважали б стовпами суспільства".

За матеріалами: sedmitza.ru