Колишній масон: масонство неминуче призводить до відступництва
  • Чтв, 12/09/2019 - 09:23

Приєднання до масонства неминуче призводить до відступництва, навіть якщо хтось має глибокий досвід віри або є практикуючим християнином, попереджає Серж Абад-Галлардо в інтерв'ю тижневику Famille Chrétienne. Сам він був масоном 24 роки. Після свого навернення він вирішив розкрити пов'язані з цим темні сторони. Про це пише Niedziela.

Вважається, що масонство залучає до своєї організації представників різних релігій, та не робить відбору за релігійною ознакою, а навпаки має сприяти духовному зростанню, і ще більшому розвитку людини. Як це випливає з їхніх ідей. Однак, протягом століть (вже від 1738 року, у 1717 році масони офіційно заявили про себе світові) понтифіки у своїх документах не раз підкреслювали цілковито антихристиянський характер даних товариств.

Папа Леон ХІІІ у енцикліці Humanum genus (1884 рік) пише: "Серед масонів знайшлися такі, які вийшли з пропозицією систематично прямувати до того, щоб якнайбільше верств наповнити розпустою без жодних гальм, бо тоді будуть їх мати повністю у своїх руках, як знаряддя для виконання своїх зухвалих задумів. Ось до чого веде їх програма щодо сім'ї: подружжя є певним видом договору і може бути законно розірвано на вимогу тих, хто цей договір укладає. Публічна влада має право вирішувати подружні справи. У вихованні дітей, коли йдеться про релігію, не потрібно їм накидати жодних окреслених поглядів, ані нічого радити. Це справа кожної дитини, коли вона виросте, то обере те, що їм буде більше подобатись".

Серж приєднався до масонства у віці 34 років та керувався духовними міркуваннями. На його думку, це також мотивація 30-40 % нових адептів масонства. Їх приваблює езотеричний характер цього товариства, його свідомо збережена таємничість, відчуття космічної сили, своєрідний пантеїзм та цікавість. "Вони дають вам зрозуміти, що ви будете знати таємні речі, які приховані від загалу", - каже Абад-Галлардо.

Говорячи про духовний аспект масонства, він зізнався, що в ньому зустрічав багато людей, які щиро шукали, але шукали у порожнечі. Деякі, від 10 до 20 %, приєднуються до масонства для кар’єри, тому що вона об'єднує, залежно від ложі, людей політики чи бізнесу. Інші, 30-40 %, - це жорстокі революціонери.

Однак, Абад-Галлардо визнає, що впродовж 24 років він не зустрічав у масонстві глибоко віруючих людей, бо навіть якщо хтось приєднується до масонства як католик, він з часом відходить від Церкви, стає відступником. "Масонство - це езотеричний рух, який має на меті знищити християнську віру та мораль. Суть масонства - це гностицизм та езотерика", - додає Абад-Галлардо, колишній масон.

Нагадуємо, що Церква зберігає негативну оцінку щодо діяльності масонських організацій, бо їх принципи завжди визнавались незгідними з вченням Церкви і тому забороняється належати до них. Віряни, які належать до масонів перебувають у стані смертельного гріха і не можуть приймати Святе Причастя (канон 1364 Кодексу Канонічного права у коментарях згадує про масонство). Про це говорить Декларація про Масонські Товариства підписана 1983 року майбутнім Папою Бенедиктом XVI, а тодішнім префектом Святої Конгрегації Науки віри кардиналом Йосифом Ратцінгером. Цю Декларацію затвердив Папа Йоан Павло ІІ.

Фото FC

Аліна Петраускайте

Джерело: КМЦ