Колишнього гангстера висвятили на священика у в’язниці
  • Пон, 30/07/2018 - 13:00

Небуденна урочистість відбулася 27 липня у мексиканській в’язниці Apodaca. 35-річний диякон Габріель Еверардо Зул Мех’я прийняв у в’язничній каплиці священичі свячення з рук єпархіального ординарія.

В’язниця Apodaca в Монтеррей має сумну славу; вважається, що умови в ній – одні з найгірших в Мексиці. Кілька років тому під час бунту там загинуло майже 40 ув’язнених. І власне там о. Габріель Еверардо Зул Мех’я попросив, щоб йому уділили священичі свячення.

Перед тим, як вступити до семінарії, він належав до молодіжної банди, за що і потрапив до в’язниці. Там він пережив навернення. «Це відбулось завдяки певним особам, які поруч зі мною відбували в’язничний термін, - пригадує він. – Власне їхня поведінка навчила мене того, що я сьогодні називаю ділами милосердя, завдяки їм я відкрив любов Бога». Він додає, що сьогодні його прагненням є повернутись до приятелів у в’язниці Apodaca і ділитись з ними радістю свого священства.

Як інформує wiara.pl, під час семінарійної формації о. Габріель мав нагоду працювати у в’язничному душпастирстві, де не тільки розвивав літургійне і духовне життя, але й підтримував сім’ї і дітей в’язнів, організовував для них спортивні та суспільні заходи.