Комуністична влада Китаю зняла хрести з ще двох церков
  • Срд, 29/04/2020 - 16:36

Комуністична влада на території дієцезії Анхуі в Китаї зняла хрести із дахів двох церков. Як інформують анонімні джерела, 18 квітня було знято хрест із храму Богородиці Розарію, що розташований в парафії, зареєстрованій в уряді, однак на якій немає священника чи монахинь, які б провадили релігійну активність. Справами на парафії керують миряни.

За п’ять днів до цього інциденту парафіяни звернулись до місцевої влади із проханням відремонтувати будинок, однак їм відповіли, що існує план усунути хрести із усіх католицьких та протестантських храмів на цій території.

16 квітня представники місцевої влади попросили парафіян надати ключі від храму, коментуючи тим, що діють від імені вищої влади, однак не надаючи жодних документів на підтвердження цього. Звернувшись по допомогу до місцевого єпископа, парафіян скерували до місцевого осередку Китайської католицької асоціації патріотів, проте там їм сказали, що не мають жодної інформації з цього приводу.

Другий випадок трапився 19 квітня о 4 годині вранці, хоча був запланований на обідню пору. Процедуру знімання хреста охороняла поліція, котра не дозволяла нікому зайти до храму, збиратись поруч з ним чи робити фото. При спробі зробити фото на телефон, поліція відбирала апарат.

27 квітня влада мала намір зняти хрест із протестантського храму в Хефей.

Як інформує Catholic Herald, від жовтня 2018 року по всьому Китаю було знято сотні хрестів з церков. Як зазначають місцеві священники, котрі воліють залишатись анонімними, зазвичай священники дають згоду зняти хрест з храму, сподіваючись, що в такий спосіб їм вдасться зберегти будівлі храму від знесення.