Корея: католики наполегливо моляться за мир на півострові та в Україні
  • Срд, 19/10/2022 - 19:47

Жовтнева молитва на вервиці вірних Сеульської архидієцезії зосереджена на темі миру.

Молитва до Марії зрушує гори. Божій Матері потрібно ввіряти «неможливі до вирішення справи» через молитву на вервиці, проказуючи її в спільноті. З таким переконанням католики Сеульської архидієцезії протягом місяця жовтня щодня проказують молитву Розарію, підносячи неустанну молитву за мир в Україні та на Корейському півострові. Такою, як повідомляє інформагентство «Fides», є відповідь місцевої спільноти на заклик Фатімської Богородиці, яка просила, щоби всі вірні кожного дня молилися Розарій за мир у світі.

Особлива молитва за мир в Україні разом зі Святою Месою на честь Пресвятої Богородиці, що явилася у Фатімі, відбулася 13 жовтня в архидієцезальному санктурії в Сеосомумі, зібравши приблизно 800 паломників. За припинення війни в Україні молитва підноситься також у Санктуарії Корейських мученів в Джолду-сані. Ініціативу підтримує місцевий осередок фундації «Допомога Церкві в потребі».

Сестра Вероніка Юн Сеон-хі, яка очолює «Rosary Consecration Society», зазначає: «Ми ввіряємо Пречистій Діві болючу ситуацію війни та страждань багатьох людей. Просимо з усього серця в Богородиці Її заступництва для того, щоби якнайшвидше вдалося досягнути перемир’я в Україні як початку мирного шляху, і за те, щоби між Північною та Південною Кореями відновився діалог і взаємне прийняття. Ми впевнені, що Богородиця піклується про нас, Своїх дітей».