Кошти, передані Папою для FAO, допомагають голодуючим в Південному Судані
  • Пон, 13/11/2017 - 16:32

Як ми повідомляли, наприкінці липня Папа Франциск зробив символічну пожертву в сумі 25 тисяч євро для FAO (Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН), щоб приєднатися до програми забезпечення посівними матеріалами селянських родин, які живуть на теренах, позначених наслідками збройних конфліктів та посухи в Африці.

У понеділок, 13 листопада 2017 р., FAO оприлюднила повідомлення про те, що п’ять тисяч родин у Південному Судані, що об’єднують, загалом, 30 тисяч людей, отримали спеціальні набори, які допоможуть їм вижити в умовах, коли передбачається погіршення ситуації з продовольчою безпекою. Профінансовані завдяки пожертві Святішого Отця посівні матеріали та сільськогосподарський реманент надійшли до штату Центральна Екваторія на півдні країни, що постраждав від наслідків бойових дій.

«Перед війною рівень життя був задовільним і ми мали достатньо поживи, але тепер – лише щось на сніданок і трішки на вечерю. Моя дитина постійно плаче від голоду», – розповідає Сьюзен Найт, що отримала такий набір, додаючи: «Цибулю й помідори можна буде продати на ринку, й для мене це дійсно буде великою допомогою».

До набору, профінансованого за рахунок пожертви Папи, входять сім видів швидко дозріваючих овочів, які повинні допомогти підвищити доступ сімей до поживних продуктів та заповнити прогалину, що виникає між жнивами зернових. У повідомленні FAO зазначається, що в Центральній Екваторії приблизно 145 тисяч людей живуть в умовах продовольчої загрози, яка лише на один пункт є нижчою від показника «криза голоду» згідно з міжнародними критеріями.

Загалом, у Південному Судані нараховується до 5 мільйонів людей, які живуть в умовах високого рівня загрози голоду, оскільки бойові дії знищили засоби утримання та ускладнили доступ для гуманітарних організацій. Згідно з прогнозами, ситуація погіршиться на початку 2018 року, оскільки передбачається, що «голодний сезон» – період, коли в родинах завершують запаси продовольства між зборами урожаю, розпочнеться на три місяці швидше, ніж зазвичай. FAO надала набори для рибальства та сільського господарства для понад 4 мільйонів людей, а також подбала про вакцинацію худоби, щоб захистити це важливе для багатьох сімей джерело утримання.