Краса харизми сліпих черниць
  • Чтв, 27/07/2017 - 15:02

Сакраментинки святого Дона Оріоне – це, мабуть, єдине таке згромадження на світі: до нього належить кількадесят сліпих сестер, які жертвують свою сліпоту для спасіння світу. Вони присвятили себе постійній адорації Святих Дарів у молитві за тих, хто сліпий до Божої любові.

15 серпня виповниться 90 років від заснування згромадження, сліпі сестри якого жертвують свою інвалідність за духовну сліпоту грішників, за «тих, хто ще не знає правди, щоб вони могли прийти до Бога, та за світло у світі», йдеться у статті на сайті cruxnow.com.

Засновником незвичайної спільноти був святий Луїджі Оріоне, італійський священик і громадський діяч. Формально Сліпі Сакраментинки – це не окреме згромадження, а невеличка філія Місіонерок Милосердя (оріоністок). Навіть почалася спільнота незвичайно: Дон Оріоне вирішив зібрати дівчат, яких ніхто інший не хотів бачити у своїх згромадженнях. Так виникла спільнота, цілковито присвячена споглядальній молитві й любові до Пресвятої Євхаристії. Сьогодні близько 50 сестер живуть у Європі, Південній Америці й Африці.

Маленька спільнота Сліпих Сакраментинок у Чилі існує з 1943 року. Зараз вона складається з трьох сестер, які щодня моляться в різних намірах: у понеділок – за хворих, у вівторок – за молодь, у середу – за світ, у четвер – за покликання, у п'ятницю – за людей похилого віку, в суботу – за дітей, у неділю – за родини.

Сліпі сестри відвідують спеціальні комп'ютерні уроки, щоби мати можливість представити перед Святими Дарами усі ті численні прохання, які надходять на їхню сторінку на Фейсбуку.