“Крізь терни до зірок”, – вечір пам’яті патріарха Йосифа Сліпого провели у Дашаві
  • Втр, 10/10/2017 - 11:51

“Крізь терни до зірок” – під такою назвою у неділю, 8 жовтня, відбувся вечір пам’яті патріарха Йосифа Сліпого у Народному домі смт Дашава. Дану презентацію, з ініціативи парафіяльного уряду, старанно приготували працівники та учні Дашавської школи. У сценарій входили прозові тексти, поетичні рядки, пісні, коротка відео-презентація біографії Патріарха, а також уривки послання «Будьмо собою» Блаженнішого Святослава та «Заповіту» патріарха Йосифа. При вході в зал експонувалися банери, які у світлинах та цитатах знайомили глядача із постаттю нашого Патріарха. Ця презентація друкована за кошти благодійного фонду «Рідня».

Вечір пам’яті дав усім присутнім можливість ще раз переконатися, що патріарх Йосиф Сліпий – це Великий син Українського народу та сильний духом архипастир Української Греко-Католицької Церкви. Для кожного українця, а тим більше для кожного християнина, він є світлим прикладом того, які ідеали ми повинні обирати для себе та за якими принципами прожити своє життя. Бо хоч як не старалася репресивна безбожна система пригнітити його та схопити у свої тенета – патріарх Йосиф вистояв, і до кінця життя закликав усіх берегти Богом дану гідність і свободу.

Недільний вечір пам’яті став завершальним акордом відзначення Року патріарха Йосифа Сліпого на парафії Собору Пресвятої Богородиці смт. Дашава. Іншими складовими цих святкувань була проща до Зарваниці та до с. Заздрість, а також перегляд документальних фільмів про життєвий шлях патріарха Йосифа.

У посланні з нагоди 125-річчя з дня народження патріарха Йосифа Сліпого Блаженніший Святослав звертається до нас такими словами: “…в цей ювілейний рік нашого патріарха Йосифа заохочуємо всіх замислитися, ким ми є та яким є наше завдання в цьому земному паломництві до вічності, у нашій сьогоднішній мандрівці «крізь терни до зірок»”. Всі заходи, організовані в контексті відзначення Року патріарха Йосифа, допоможуть учасникам краще пізнати своє покликання і твердо ступати Божою дорогою.