Кров св. Януарія стала рідкою в день святого покровителя Неаполя
  • Пон, 19/09/2022 - 19:45

Кров св. Януарія сьогодні набула рідкого стану під час Літургії в Неаполі, де архиєпископ різко засудив «ракоподібну культуру мафії» у місті.

Архиєпископ Доменіко Батталья з Неаполя підняв ампулу, в якій зберігається кров святого мученика з ІІІ століття, продемонструвавши зібраним на Літургії, що кров із засохлого стану перейшла у рідкий. Сьогодні Церква відзначає святого св. Януарія, інформує CNA.

«Сьогодні знак крові єпископа Януарія, пролитої заради Христа і його братів, показує нам, що доброта, краса і праведність завжди перемагатимуть», - зазначив архиєпископ.

На Літургію з нагоди свята у неапольській катедрі Успіння Богородиці зібралось близько двох тисяч вірних. Святий Януарій (якого італійською називають «San Gennaro») є покровителем Неаполя. Вважається, що цього святого єпископа було вбито під час переслідування християн імператором Діоклетіяном.

 

Чудо св. Януарія широко відоме і почитається на місцевому рівні, однак ще не має офіційного церковного визнання. Зрідження крові зазвичай відбувається тричі на рік: 19 вересня, в день спомину святого, в першу неділю травня і 16 грудня, в річницю виверження Везувію в 1631 році.

Під час чудотворної події суха матерія червоного кольору (засохла кров), що зібрана з одного боку скляного реліквіарію, стає рідкою кров’ю, що  заповнює увесь реліквіарій. За місцевим віруванням, якщо кров святого Януарія не перетворюється в рідкий стан в день спомину святого, це є сигналом про війну, голод, хворобу чи іншу небезпеку.