Кубинські єпископи проти нав'язування гендерної ідеології
  • Втр, 22/06/2021 - 18:08

Кубинські єпископи висловлюють свій спротив щодо нав'язування гендерної ідеології у посланні до сімей у відповідь на постанову міністерства освіти щодо програми статевого виховання. 

Директива міністерства, пишуть єпископи, «викликала численні заяви, побоювання, думки та критику з боку батьків, приватних осіб та різних релігійних конфесій, які із занепокоєнням побачили у змісті цього документа вплив так званої гендерної ідеології, яка могла би закоренитися в нас, віддаливши нас від нашої історії та культурної традиції».

Перш за все, єпископи вважають за потрібне чіткою та простою мовою повідомити громадськість про те, що таке «гендерна ідеологія». Вона видає себе за наукове знання, але насправді є закритою системою думок; вважає, що відмінності між чоловіками та жінками не відповідають конститутивній природі характеру людської особистості, а є лише культурними та конвенціональними конструкціями, створеними відповідно до ролей та стереотипів, які кожне суспільство приписує статям. На цій підставі вчить, що з раннього віку людина може вибирати свою сексуальну ідентичність, незалежно від біологічної статі, з якою народилася.

Однак такий підхід, зазначають кубинські єпископи, руйнує антропологічну основу сім'ї, призводить до створення освітніх проектів та законодавчих директив, які сприяють особистій ідентичності та емоційній близькості, кардинально відокремленій від біологічної різноманітності чоловіка та жінки. 

Він припускає, що ідентичність людини визначається особистим вибором, який також змінюється з часом. Ця позиція, спрямована на нав'язування напрямку виховання дітей, загрожує падінням у гріх і створенню права замінити Творця.

Єпископи стверджують, що потрібно визнати і поважати первинне і невід'ємне право батьків на навчання своїх дітей, особливо у сфері функціонування шкіл та реалізації освітньої політики. Водночас наголошується, що статеве виховання повинно проводитися під керівництвом батьків, оскільки це їхня відповідальність та обов'язок.