Курдистан допомагає християнським біженцям з Іраку
  • Чтв, 21/08/2014 - 11:05

Уряд Автономного Регіону Курдистану зробить усе, що в його можливостях, для допомоги християнським біженцям. Про це йдеться в урядовій заяві після зустрічі президента регіону Масуда Барзані з міністром закордонних справ Лівану Гібраном Базілем. В заяві наголошується, що «треба переконувати християн, щоб вони не думали про еміграцію і покинення країни, оскільки загроза тероризму – тимчасова, і терористів буде подолано».

Слід додати, що ця заява прозвучала через кілька днів після зустрічі Масуда Барзані з кардиналом Фернандо Філоні, спеціальним посланцем Папи Франциска до Іраку. Ще тоді президент іракського Курдистану запевнив кардинала, що християни повинні залишитись в країні, оскільки вони є інтегральною частиною місцевої традиції і культури.

Окрім того, запланована зустріч президента Курдистану зі спеціальною «делегацією солідарності» східних патріархатів. Її очолює кардинал Бешара Бутрос Раї. Делегація зустрінеться також з халдейським патріархом Вавилонії Архиєпископом Луісом Рафаелем Сако.