«Ламаючи стереотипи»: діалог між Ізраїлем і християнським світом
  • Срд, 05/10/2016 - 10:39

В Єрусалимі російською мовою вийшла книга радника віце-спікера Кнесету доктора Елі Нахта «Ламаючи стереотипи», присвячена аналізу сучасного стану діалогу між Ізраїлем і християнським світом. Розповідає сам автор.

Елі Нахт є одним з членів лобі з розвитку і зміцненню контактів з християнськими громадами в ізраїльському Кнесеті. Примітно, що це лобі було створено в 2004 році вихідцем з СРСР депутатом Юрієм Штерном, а потім його очолювали два ортодоксальні юдеї рабин Бені Алон і адвокат Давид Ротем. Книга являє собою аналіз юдейсько-християнського діалогу. Переломним моментом у розвитку цього діалогу, на думку Елі Нахта, був Другий Ватиканський собор, а також візити до Ізраїлю Папи Павла VI, Івана Павла II, Бенедикта XVI і Франциска.

Книга «Ламаючи стереотипи» стала своєрідним продовженням роботи Пінхаса Полонського «Єврейський погляд на християнство. Дві тисячі років разом», додаючи до богословсько-теоретичному аналізу огляд практики суспільно-політичного діалогу між єврейським та християнським світами.