Лаос: становище християн щоразу погіршується
  • Нед, 05/10/2014 - 23:17

Щоразу важче стає жити християнам у Лаосі. Місцева влада не шанує ні свободу совісті і визнання, ані міжнародні трактати стосовно поваги прав людини. У неділю 28 вересня було заарештовано цілу протестантську спільноту за те, що вони зібралися в одному будинку на молитву. Пастора скували в кайдани по руках і ногах. Тепер йому загрожує кілька років ув’язнення.

На зріст антихристиянського курсу вказує організація «Human Rights Watch for Laos Religious Freedom», яка нагадує, що місцева влада запроваджує для християн заборону зустрічатись на молитву, навіть у приватних будинках. За останні місяці трьом учасникам відмовили в праві здавати випускні екзамени з огляду на їх віру, а нещодавно в одному селі відмовили в праві поховати жінку, яка перейшла на християнство. Існують також задокументовані випадки, в яких християнам ускладнювали доступ до продуктів харчування.

З того часу, як у 1975 році до влади в Лаосі прийшли комуністи, вони прагнуть всілякими способами цілком винищити християн. Першим кроком в цьому напрямку було відправлення з країни усіх закордонних місіонерів. Приблизна кількість католиків у цій країні становить 50 тисяч, яким служать близько 15 священиків.