Лікарі-католики з усього світу реагують на номінації до Папської Академії Життя
  • Чтв, 27/10/2022 - 14:51

Група лікарів-католиків висловила занепокоєння новими призначеннями до Папської Академії Життя, що, на їхню думку, суперечать добру Церкви.

Міжнародна Федерація Асоціацій Лікарів-Католиків відреагувала після номінування до Папської Академії Життя, зокрема, проф. Маріанни Мацукато. Вона проабортивна економістка, пов’язана з Всесвітнім Економічним Форумом. Ще один приклад номінації – визнавець ісламу. Мусульманином, обраним до Академії, є Саад Аль-Дін Мосаад Хелалі, викладач ісламського права в сунітському університеті Аль-Азхар у Каїрі.

«Академія життя: не можу більше мовчати!»

Лікарі-католики з усього світу зазначили, що новообрані члени Папської Академії Життя у своїх заявах заперечували Учительський Уряд Католицької Церкви. Доктор Хосе Марія Сімон Кастельві зазначив, що вказані номінації суперечать добру Церкви, а також задуму Івана Павла ІІ щодо Папської Академії Життя. Академія Pro-Vita була заснована у 1994 році у Ватикані. Її завданням було підготувати наукову позицію для Папи та всієї Римської Курії в біоетичних та медико-етичних дебатах, до яких все більше залучається також Церква.

Лікарі Міжнародної Федерації Асоціацій Лікарів-Католиків оприлюднили звернення під назвою «Академія життя: не можу більше мовчати!». У документі насамперед критикується призначення до Папської Академії «науковців, які займаються абортами, певною мірою захищають евтаназію або критикують Humanae vitae».

Не цього хотів св. Папа Іван Павло ІІ

На думку лікарів, ці призначення є "протилежністю того, чого хотів Іван Павло ІІ". «Члени Академії мають пропагувати та захищати принципи, пов’язані з цінністю життя та гідністю людської особи, що пояснюються відповідно до Учительського Уряду Церкви», —одностайно зазначено.

У комюніке також нагадується, що членство в Папській Академії Життя в будь-який час може бути відкликане «у разі публічних і навмисних дій або заяв, які явно суперечать [зазначеним] принципам або серйозно зачіпають гідність і довіру до Католицької Церкви та самої Академії».