Літургією в Нотр-Дамі завершився візит Митрополита Львівського до Парижу
  • Чтв, 02/04/2015 - 15:34

Високопреосвященний владика Ігор Возьняк, Архиєпископ і Митрополит Львівський, 30-31 березня 2015 року перебував у Брюсселі, де гостював у Монастирі отців-редемптористів.

У програму візиту владики входили зустрічі в дипломатичних місіях столиці Бельгії. Зокрема, Митрополит Львівський у супроводі о. Олега Зимака, ЧНІ, зустрічався із Послом України в Королівстві Бельгія п. Ігорем Долговим, Папським нунцієм у Королівстві Бельгія архиєп. Ґіацинтом Берлоко, в офісі якого працюють українські сестри-служебниці,  а також із Папським нунцієм у Європейському Союзі архиєп. Аланом Лєбопіном. Митрополит Львівський також відвідав Монастир Чесного Хреста в бельгійському місті Шевтоні, де молився Літургію Напередосвячених Дарів.

Ввечері у середу 1 квітня 2015 року Митрополит Львівський співслужив Мессу Великого Четверга у Соборі Паризької Богоматері, котру очолив Паризький кардинал Андре Ван-Труа. На богослужіння також молився Папський нунцій у Франції архиєп. Джованні Вентура, паризькі єпископи-помічники та практично все духовенство дієцезії Парижу. Адже, крім освячення мира на цьому богослужіння священики відновлюють священичі обітниці перед церковною єрархією.

Варто зазначити, що перед початком богослужіння кардинал Андре Ван-Труа особисто звернув увагу усіх молільників на присутність в Нотр-Дамі високого церковного єрарха УГКЦ з українського Львова.

Як ми раніше повідомляли, ціллю візиту владики-митрополита до Паризькї єпархії було пресвітерське рукоположення Ігоря Ранці.