Ліван: церковні угіддя для вірних та інші ініціативи солідарності
  • Чтв, 23/07/2020 - 13:13

Наслідки пандемії коронавірусу в близькосхідній країні обтяжені серйозною економічною кризою. З допомогою місцевому людові поспішає Церква.

Патріарх Юссеф Абсі, Глава Мелхітської Греко-Католицької Церкви, попросив єпископів Лівану, аби вони надали до розпорядження вірних сільськогосподарські угіддя своїх єпархій, аби вони могли їх обробляти й здобувати необхідне для прожиття. Це один із способів допомогти місцевому населенню, що переживає нелегкі часи не лише з огляду на пандемію Covid-19, але й через падіння національної економіки та дефолт.

Про це в інтерв’ю, опублікованому прес-службою Папської Фундації «Допомога Церкві в потребі», розповів владика Жан Іссам Дарвіш, Архиєпископ Захли Мелхітської ГКЦ. «Ми передали наші землі для використання християнам з нашої єпархії, почали забезпечувати лікарню в Тель-Чіха матеріалами, необхідними для боротьби проти Covid-19, розпочали співпрацю з американським університетським шпиталем в рамках програми вишколу персоналу, аби був готовий до долання пандемії. Врешті, ми збільшили розповсюдження гігієнічних наборів, аби допомогти людям якнайкраще захиститися», – розповів ієрарх, представляючи діяльність Церкви в останні місяці.

З допомогою фундації вдалося не лише зберегти, але й розвинути проект «Стіл святого Івана Милостивого», що народився як їдальня, де бідні можуть отримати гарячі страви. Він не лише не зупинився під час пандемії, але був реорганізований в рамках протиепідеміологічних заходів, аби потребуючі могли отримати поживу без загрози для здоров’я. За словами ієрарха, хоч через заходи безпеки немає можливості спожити їх на місці, щоденно розподіляються понад 1400 порцій.