Львів попрощався із загиблою сестрою Ольгою Дуплєцою RM
  • Птн, 26/11/2021 - 11:38
25 листопада 2021 року у львівській Митрополичій базиліці Успіння Пресвятої Діви Марії відбулися похоронні урочистості с. Ольги Дуплєци, яка загинула 20 листопада під колесами маршрутки.

Святу Месу правив архієпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський, у співслужінні з єпископом Одесько-Сімферопольської дієцезії Станіславом Широкорадюком, єпископом-помічником Львівської архідієцезії Едвардом Кавою та єпископом-емеритом Мар’яном Бучеком.    


Попрощатися з сестрою Ольгою прибули її співсестри зі Згромадження Францисканок Родини Марії з Польщі та України на чолі з Генеральною настоятелькою згромадження, а також численні сестри з інших згромаджень, священники, богопосвячені та миряни.


У проповіді митрополит згадав, якою була сестра за життя, як тихо й сумлінно вона виконувала служіння і проживала своє життя між Богом і людьми. Вона пішла з життя, позначаючи своїм стражданням вулиці Львова, як Ісус позначив своїм вулиці Єрусалима.    


З недовірою та неможливістю усвідомити нашим людським розумом дивимося сьогодні на цю труну, що ховає у собі тіло с. Ольги. (…) Ще довго нам доведеться звикати до пустки, яку сестра залишила по собі. Ще довго нам буде здаватися, що вона тут за дверима. І так насправді є! Тільки це вже не ті земні, а небесні двері.


А ми, все ще перебуваючи перед цими дверима, просимо: «Нехай тебе пригорне Воскреслий Христос, нехай зустріне тебе на порозі Дому Отця Милостива Матір, а св. Зиґмунт Фелінський із гроном Сестер Францисканок Родини Марії нехай проведе тебе через цю нову реальність».    


Після завершення Святої Меси траурна процесія вирушила на Личаківське кладовище, де тіло с. Ольги Дуплєци було поховане у місці вічного спочинку сестер зі Згромадження, до якого належала загибла.