Львів'яни спільно помолились вервицю за Героїв Милосердя
  • Нед, 06/11/2016 - 19:45

Сьогодні, 6 листопада, вулицями Львова пройшла велелюдна хода-молитва Вервиці за новітніх Героїв України. Молитва розпочалася о 15.00 від храму святого Архистратига Михаїла, через вулицю Руську, площу Ринок, проспект Свободи, вул.Гнатюка, вул. Листопадового Чину і завершилася на площі святого Юра. 

У молитві взяли участь численні вірні, духовенство, військовослужбовці та курсанти ліцею ім.Героїв Крут. Очолили ходу митрополит Львівський кир Ігор Возьняк та єпископи-помічники владика Венедикт та владика Володимир.

«Вже другий рік поспіль ми проводимо загальноміську молитву на вервиці, яка насамперед має об’єднати всіх у мирі та молитві за Україну. З нагоди завершення року Божого Милосердя цьогорічна вервиця буде мати своє особливе значення – згадати Героїв Милосердя, особливо, коли наближаємось до чергової річниці Майдану. Потрібно молитись за тих Героїв, які віддали своє життя і все, що мали, щоб послужити своєму ближньому, – це не тільки Герої Небесної Сотні, мирні протестувальники, але і наші медики, волонтери. Це все Герої Милосердя, які служили заради добра нашого народу, любові до ближнього. Бо служіння нашому ближньому відкриває Милосердя, Любов. Але  діла Милосердя не завершуються Революцією Гідності, бо впродовж останнього часу маємо чимало військових, волонтерів, які у конкретний спосіб показують нам, як служити одне одному. Бо гаслом цього року маємо заклик Христа: «Будьте милосердні, як Отець ваш милосердний». Тому молитимемось за Героїв Милосердя, за кожного з нас, адже ми можемо також ставати Героями щодня, незалежно від обставин, можемо бути такими ж милосердними, як наш Отець. Впродовж заходу будемо молитись на вервиці і просити Богородицю за заступництво. Нагадаю, що наступного року буде 100 років з дня об’явлення Матері Божої у Фатімі. Сьогодні для нас є важливим повідомленням, що Богородиця закликає всіх молитися за навернення Росії. Тому молімось за Героїв Милосердя, за просвітлення наших ворогів, за мир і нас самих», – зазначив в ексклюзивному коментарі для сайту «Духовна велич Львова» капелан Львівської міської ради, сотрудник Архикатедрального Собору Святого Юра УГКЦ о. Павло Дроздяк.