Макрон: “Покажіть мені освічену жінку, яка погодиться мати сім, вісім або дев’ять дітей”. Відповідь соц мереж
  • Птн, 19/10/2018 - 08:18

Про це чиновник заявив у своєму виступі на тему високого рівня народжуваності в Африці. Промова була виголошена 25-26 вересня під час проведення  в Нью-Йорку заходу фонду Гейтсів “Гольфісти”.

Відразу після  коментаря президента Еммануеля Макрона з’явився хештег #PostcardsForMacron”. Багатодітні освічені жінки почали постити світлини своїх щасливих сімей.

Доктор Катрін Р. Пакалук, професор соціальних досліджень та економіки Католицького університету Америки, розпочала хештег, поділившись своєю фотографією з шістьма з восьми її дітей. Жінка запостила твіт, пояснивши, що має ступінь магістра та доктора філософії, отримані в Гарвардському університеті. За її словами “Вісім дітей за вибором”.

Її твіт набрав тисячі переглядів, а інші жінки підтримали флешмоб, у тому числі Бет Хокель, випускниця  Стенфорду, інженер-електрик, мама 11 дітей”.

Католицька письменниця Елізабет Фосс поділилася фотографією з дев’ятьма дітьми, кажучи: “Так, вони всі мої, так само як і наукова ступінь Університету Вірджинії “

Чоловіки приєдналися, публікуючи фотографії своїх дружин та власних матерів.

“Перевірте мою освічену та натхненну дружину та маму 7 дітей”, твітував письменник Джош Канінг, разом із зображенням своєї родини.

Кілька людей вказали, що філософ Елізабет Анскомба має семеро дітей, але все ще викладає в Оксфорді та Кембриджі.

Поки Макрон виголошував свої тези про співвідношення між рівнем освіти та кількістю дітей, його думки почали набирати все більшої медійної уваги.

Сам Макрон не має дітей, але у його дружини – троє дітей від першого шлюбу. Макрони зустрілися, коли майбутньому французькому президенту було 15 років, його майбутня дружина Брігітте Трогне була його вчителем.

Catholic Herald