Малайзійського священика звинуватили у незаконній діяльності
  • Чтв, 09/01/2014 - 23:42

Редактор католицького видання «The Herald» у Малайзії о. Лоуренс Ендрю був звинувачений у підбурюванні до діяльності, що суперечить чинному у цій державі законодавству. Священик написав, що у тих церквах на території штату Селангор, де літургія відправлятиметься місцевою мовою, там надалі вживатимуть слово «Аллах». «Поліція допитувала мене через статтю, опубліковану в «The Malaysian Insider». Я представив повне пояснення цієї справи», – зазначив о. Ендрю.

Священик наголосив, що малайзійська федеральна конституція гарантує усім громадянам цієї держави релігійну свободу. Окрім того, слово «Аллах», що означає «Бог», християни вживають там від дуже давнього часу. Він представив представникам правоохоронних органів витяг із молитовників понад столітньої давності, що містять біблійні цитати з цим словом.

Конфлікт щодо використання християнами слова «Аллах» у Малайзії триває вже віддавна, бо місцевою мовою воно позначає Бога. Однак, на думку влади, це суперечить законодавству штату Селангор, відповідно до якого немусульмани не можуть вживати слово «Аллах».

Слід додати, що нещодавно місцевий Відділ у справах ісламу здійснив напад на приміщення Біблійного товариства Малайзії і конфіскував екземпляри Святого Письма, що містили слово «Аллах». Було відкрито справи проти його працівників. Представники влади пояснюють, що це стандартна процедура, оскільки надійшли скарги на їх діяльність від навколишніх мешканців. Метою інспекції було знайти докази, які б підтверджували шкідливу і суперечливу до законодавства діяльність товариства.

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va/