Мандрівка прочанської ікони
  • Птн, 28/12/2012 - 11:29

В часі Різдвяного посту розпочала свою мандрівку до паломників, мігрантів та їх рідних прочанська ікона, яка супроводжувала вже третій рік поспіль десятиденну пішу прощу родин мігрантів від Самбора до Зарваниці.

 

Написана ікона на замовлення паломницької спільноти у 2010 р.Б. іконописцем отцем Михайлом Олійником в традиції фериторон - двобічних процесійних, переносних ікон. Легше йти важким паломницьким шляхом, споглядаючи ікону перед собою і молячись. На одній стороні написана ікона Богородиці Одигитрія (провідниця, Дороговказиця), яка звернута до прочан і вказує шлях, на інший - подорож Святого Сімейства до Єгипту. Вона повернута до людей, які зустрічають паломників і символізує та нагадує прочанам, що Христос наш Спаситель перебуваючи на землі серед нас, із своєю земною сім'єю також здійснював подорож, яка є глибоко символічна і для нас, а особливо для родин мігрантів.

 

Ікона пройшла паломницьким шляхом близько 800 км пішки до Святої Зарваниці ії бережно несли паломники під пекучим серпневим сонцем, вимолюючи ласки собі і рідним. Місія цієї ікони зціляти кожну мігрантську, заробітчанську родину. Скликати усіх до спільної молитви, промовляючи ревно і щиро: "Господи, рятуй українську родину, рятуй кожну християнську сім'ю."

 

Від 28 листопада 2012 р.Б. ікона побувала у таких містах і селах: Дрогобич - Ходорів - Жирово - Івано-Франківськ - Клубівці- Брошнів-Осада - Стрий. На січень місяць 2013 р.Б. очікуватимемо ікону у Львівській Архиєпархії.

 

Детальніша інформація про місце перебування ікони та про можливість її прибуття до Вашої домівки чи храму у Львівській Архиєпархії, прохання зголоситись за тел. 067-94-98-549 – Марія Гапук.

 

В.о.референта у справах мігрантів та Іммігрантів Львівської Архиєпархії Марія Гапук

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua