Марія є ліхтарем для неспокійного і переляканого людства
  • Чтв, 05/12/2019 - 17:14

Оголошення догми про Внебовзяття Пресвятої Діви Марії було реакцією на ситуацію в повоєнному світі. На це вказує Папа Франциск у посланні до Папських академій, які зібралися на спільну зустріч, організовану Маріологічною академією. «Драматичний досвід двох світових воєн спонукав Пія XII вказати в знаку Внебовзятої ліхтар миру для неспокійного і переляканого людства», – написав Святіший Отець.

Папа Франциск нагадує, що наступні Папи приписували Марії важливу роль у світі та Церкві. Павло VI хотів, щоб сучасна людина з усіма своїми проблемами і прагненнями знаходила в ній чітке бачення і підкріплююче слово. Саме Матір Відкупителя проклала Іванові Павлові ІІ шлях до нового тисячоліття. Бенедикт XVI вказав на ключовий зв’язок між маріологією та теологією Божого Слова.

Папа Франциск запевнив, що він також хоче підтримувати розвиток теологічних досліджень у галузі маріології. Цьому також має послужити присудження нагород Папських академій двом маріологам з Іспанії (Карме Лопес Кальдерон) та Румунії (Іонут-Кателін Блідар) та медалі понтіфікату Хорватському маріологічному інституту.