Марійні святині на 160 річницю об'явлень у Люрді
  • Срд, 06/12/2017 - 11:51
Марія Повч, Падуя, Мілан, Люрд, Фатіма, Барселона, Монсеррат Венеція, Верона
 
07.05.2018 р.  —  18.05.2018 р.
 
425€ + 800грн

 

Всесвітньо відомі святині скликають паломників! Невеличке французьке містечко в Піринеях, де 160 років тому Пресвята Богородиця об’явилася маленькій Бернадетті Субіру, на цей раз у центрі уваги. Місце святості, миру, зцілень та молитви. Адже на слово своєї Матері Марії Господь вчинив колись своє перше чудо…

ПРОГРАМА ПАЛОМНИЦТВА

1 день, 07.05.2018, понеділок:

Виїзд зі Львова. Перетин кордону. Прибуття у Марія Повч (при можливості).

maria-powch1

Марія Повч – місто в Угорщині. В церкві св. Михаїла знаходиться славна на всю Європу копія чудотворної ікона Божої Матері. Ікона ця належить до так званих “плакучих” ікон. Сама Пресвята Богородиця привернула увагу цілого світу до цієї ікони 4 листопада 1696 р., коли люди на Богослужінні побачили сльози в очах Божої Матері, зображеної на цій іконі, і цей “плач” ікони Божої Матері тривав з перервами до 8 грудня 1696 р. Єпископ вислав комісію, яка ґрунтовно перевірила всі ці численні чуда, що діялися перед іконою Богоматері, і ствердила, що причиною сліз є тільки надприродна сила, що всі ті чуда справді є чудесною допомогою Пречистої Божої Матері через цю ікону. Після того змінено назву села Повч на Марія Повч, а ікону проголошено чудотворною, оригінал якої знаходиться у Відні. З часу написання ікони було три сльозіння у 1696, 1715, 1905 роках. Починаючи з першого сльозіння греко-католицький храм в Марія Повч невпинно притягує до себе спраглих до духовного поновлення зцілення душі і тіла паломників.

Нічний переїзд до Венеції.

2 день, 08.05.2018, вівторок:

Ранкове прибуття до Венеції. Літургія. Екскурсія. Вільний час.

Наш день розпочнеться з ранкової прогулянки вузькими та заплутаними вуличками Венеції. Ми побачимо найвідоміший міст Ріальто. Дізнаємось про історію міста та відвідаємо його найвідоміший храм, Базиліку святого Марка, де знаходяться мощі Євангелиста. У Базиліці св. Марка у нас буде Літургія. Після Літургії протягом вільного часу можна буде відвідати інші церкви Венеції, поплавати на гондолах, поблукати містом. Те, що ми не зможемо побачити гуляючи вуличками Венеції, ми побачимо пливучи водяним трамваєм по Великому Каналу, яким ми повернемось до нашого автобуса.

venice (3)

Переїзд у готель на нічліг.

 3 день, 09.05.2018, середа:

Сніданок. Переїзд до Мілану. Літургія. Екскурсія містом. Вільний час.

Milano

Мілан був заснований ломбардськими галлами в V ст. до н. е. В 292 р.н. е. став столицею Західної Імперії. В IV столітті був християнізований, а в 374—397 рр. був резиденцією Амброзіянського єпископату. В наш час Мілан є важливим індустріальним центром Італії. Під час екскурсії ми відвідаємо Катедральний Собор Дуомо, оперний театр Ла Скала (ззовні); у храмах Мілану будемо молитись біля мощей св. Амброзія, св. Віктора, св. Наталії, св. Назарія.

Нічний переїзд до Люрду.

 4 день, 10.05.2018, четвер:

Прибуття до Люрду. Літургія. Екскурсія містом.

Люрд – квітуче французьке містечко, яке в 50-их роках налічувало 14000 жителів – стало загальновідоме світові у другій половині ХІХ-го століття, коли на його околицях, з волі Божої, сталося одне з найбільш відомих об’явлень Матері Божої за всі часи християнської історії.

Поселення в готелі, вечеря, участь у нічній процесії зі свічками, нічліг.

5 день, 11.05.2018, п’ятниця:

Сніданок. Літургія. Екскурсія: “Слідами св. Бернадети Субіру”. Св. Бернадетта  – це дівчинка, якій з’явилася “Пані” (Богородиця) в печері, що стояла неподалік, і сказала до неї: “Йди до священиків і скажи їм, щоб збудували на цьому місці каплицю, бо я хочу, щоб воно стало місцем ласки для людей”. 

Bernadette_Soubirous-cut

Вільний час на приватну молитву. Нічний переїзд до Фатіми.

6 день, 12.05.2018, субота:

Прибуття до Фатіми.

Щороку до Фатіми прибувають сотні тисяч прочан. Туди звершували паломництва також і папи: 1967 року — Павло VI, потім тричі — Йоан Павло ІІ (1982,1991 і 2000 року, коли він беатифікував Гіацинту і Франсішку Марту) та Папа Бенедикт XVI (2010 року). Папа Франциск у 2017 році, на святкування 100-річчя об’явлень Богородиці, відвідав цю святиню.

Повернення до готелю. Вечеря. Нічліг.

7 день, 13.05.2018, неділя:

Сніданок. Переїзд до Фатіми. Вільний час.

fatima3

13 травня 1917 року Матір Божа вперше з’явилася трьом пастушкам — Луції, Гіацинті і Франциску, що гнали на пасовище стадо овець. Пресвята Діва попросила дітей приходити на те ж місце 13-го числа кожного місяця. Передане їм послання містило заклик до покаяння за щоденно скоєні гріхи, до молитви на вервиці в тих же намірах і до посвячення світу Її Непорочному Серцю.

Фатімською таємницею називають видіння та пророцтва, дані Дівою Марією під час третього об’явлення 13 липня 1917 року. Таємниця складається з трьох частин. В першій частині Таємниці Богородиця показала дітям пекло.

У другій частині Таємниці говорила їм про почитання Непорочного Серця Марії, закінчення Першої світової війни, присвячення Росії Непорочному Серцю Марії; про можливий початок Другої світової війни та загрозу поширення комунізму по всьому світу.
“… Я прийду просити про присвячення Росії Моєму Непорочному Серцю й заступницьке Святе Причастя у перші суботи кожного місяця. Якщо послухають моїх прохань, Росія навернеться й настане мир; якщо ні, поширюватиме свої блуди по світі, спричиняючи війни і переслідування Церкви; праведні стануть мучениками, Святійший Отець багато страждатиме, багато націй буде знищено; наприкінці Моє Непорочне Серце восторжествує. Святіший Отець посвятить Мені Росію, що навернеться, і на деякий час світові буде подарований мир”.

Третя частина Таємниці говорить про переслідування християн у XX столітті та замах на Папу Римського.

Нічний переїзд до Барселони.

8 день, 14.05.2018, понеділок:

Приїзд до Барселони. Літургія. Екскурсія містом.

барселона

Барселона — місто засноване римлянами близько двох тисяч років тому. Від древньоримського міста Барсіно. Один з історичних центрів каталонської та іспанської культур. Екскурсія Барселоною, під час якої ми відвідаємо, Катедральний Собор, церкву Саграда Фамілія (ззовні) та інше.

Поселення в готель. Нічліг.

9 день, 15.05.2018, вівторок:

Сніданок. Переїзд до Монсеррат. Літургія. Екскурсія. Вільний час.

205

Недалеко від Барселони, буквально на кількох десятках квадратних кілометрах примхою природи височіють дивні на вигляд гори. Мешканці назвали їх “різаними”, “зубастими” – Монт Серрат. Тут, на висоті 721 м, між зубцями, з сивої давнини розміщується один з найзнаменитіших монастирів світу – бенедиктинський монастир.

Духовний символ і релігійний центр Каталонії, римо-католицький прочанський осередок світового значення — завдяки статуї «Чорної Діви Монсерратської», яку називають La Moreneta («смаглявка»). За переказом, її вирізьбив євангелист Лука, а до Барселони привіз апостол Петро. Заховану від маврів, її ніби то віднайшли в чудесний спосіб в одному з ґротів гірського масиву Монсеррат в IX столітті. У соборі щодня співає хор хлопчиків, які навчаються в монастирській музичній школі Escolania de Montserrat (заснована в XIII ст.), в монастирському музеї зберігаються твори Ель Греко, Пікассо та інших іспанських художників, а в монастирську бібліотеку, яка зберігає чимало унікальних видань, доступ відкрито лише науковцям із світовим іменем і лише чоловічої статі.

Нічний переїзд до Верони.

10 день, 16.05.2018, середа:

Прибуття до Верони. Літургія. Екскурсія.

verona-1

Верона — місто на північному сході Італії, розміщене біля підніжжя Альп, на обох берегах річки Адідже. Верона зберегла й поєднала мистецькі елементи різних історичних діб, що змінювали одна одну, а також яскраво передає концепцію фортифікованого європейського міста. Тут знаходиться відома Капелла Св. Франциска АссизькогоТакож побачимо величний Катедральний собор, Базиліку Св. Анастасії та інші святині цього “романтичного міста” Європи, також відомого історією Ромео та Джульєтти.

Переїзд на нічліг до готелю.

 11 день, 17.05.2018, середа:

Сніданок. Приїзд до Падуї. Літургія. Екскурсія. Вільний час.

Падуя є одним з найстаріших міст північної Італії, неподалік Венеції. За легендою Падуя була заснована у XII ст. до н. е. Протягом історії Падуя була важливим культурним центром Італії, там знаходиться один з найстаріших італійських університетів. Покровителем Падуї є св. Антоній, помолитись біля мощей якого приїжджають паломники зі всього світу. Протягом екскурсії ми відвідаємо Базиліку св. Антонія, церкву св. Юстини, в якій знаходяться мощі євангелиста Луки, Матея та мощі перших мучеників. Побуваємо на площі біля церкви св. Юстини. 

Нічний переїзд до Львова.

12 день, 18.05.2018, четвер:

Повернення до Львова.

У вартість поїздки входить: 5 нічлігів у готелях, 5 сніданків, 2 вечері, переїзд автобусом єврокласу, супровід духівника та керівника групи, медичне страхування.

У вартість поїздки не входить: витрати на міський транспорт, оглядові екскурсії та плата за в’їзд у деякі міста – 50 євро; можливе поселення в одномісному номері за додаткову оплату.

Телефонуйте:

Просимо, по можливості, повідомити, що інформацію знайшли на сайті "Католицький оглядач"

(032) 247-05-02
(068) 209-54-87
(050) 211-97-02