Мати Тереза Калькутська: аборт ставить під загрозу мир у всьому світі
  • Пон, 06/02/2017 - 09:33

5 лютого в Італії відзначався 39-й Національний день захисту життя. У зв'язку з цією подією Італійська єпископська конференція розповсюдила послання «Захисники життя за прикладом святої Терези Калькутської».

Про те, чому була обрана саме ця подвижниця, розповів Карло Казіні, почесний президент Італійського руху захисту життя і друг Матері Терези. За його словами, саме свята Тереза Калькутська є натхненницею всіх рухів на захист життя перш за все тому, що вона сказала: «Якщо ми погодимося з тим, що мати може знищити плід свого лона, то що нам залишиться? Аборт ставить під загрозу мир у всьому світі». Мати Тереза також закликала боротися за те, щоб не було більше жінок, змушених робити аборт, тобто запрошувала весь світ підтримувати матерів в їх труднощах.

Свята Тереза Калькутська підкреслювала також, що ненароджена дитина - це найбідніший з бідних, абсолютно беззахисна людина, у якої немає абсолютно нічого. Служителька найзнедоленіших говорила: «У Калькутті я збираю по вулицях вмираючих, викинутих на купи сміття, вони живуть зі мною останні миті свого життя і відчувають хоча б мінімум любові, і немає такого закону, який би говорив, що добре викидати хворих, людей похилого віку, прокажених на купи сміття та залишати їх помирати», - в той час як для ненароджених дітей існує закон, і ті, хто їх вбивають, навіть отримують за це винагороду. Будь-яка дитина, підкреслювала Мати Тереза, народжується, щоб любити і бути любленою.