Майбутнє бойскаутів США під питанням: організацію поглинула епідемія сексуальних зловживань з боку гомоінструкторів
  • Птн, 24/09/2021 - 13:33

Після допуску в 2015 році до діяльності в рядах Американських скаутів інструкторів-гомосексуалістів розпочалась безпрецедентна хвиля сексуальних зловживань, яку в 2019 році названо «спалахом епідемії в рядах (бой)скаутів». Сьогодні організацію - яка колись передавала молоді консервативні цінності – закидують позовами про відшкодування і вона стоїть перед перспективою ліквідації.

Організація із штаб-квартирою в м. Ірвінг, штат Техас, в лютому 2020 року звернулась до суду з проханням про юридичний захист перед обличчям її ліквідації, опираючись на створення компенсаційного фонду для скаутів, які стали жертвами сексуального зловживання.

Створений в 1910 році союз скаутів початково мав на меті «підготовляти молодь до «правильного» вибору морального і етичного характеру, а також виховувати їх чесними громадянами». В історії установи є багато красивих сторінок: вона вчила молодь поважати людину і Бога, взаємної довіри, навчала громадських цінностей, а також – як і в інших формах скаутингу – навчала контакту з природою в походах, таборах і водних видах спорту.

У 2015 році, в контексті культурних змін по всій країні, тогочасний глава Бойскаутів США Роберт Ґейтс вирішив допустити до діяльності в рядах організації інструкторів та інших працівників – гомосексуалістів. Варто зазначити, що проблема сексуальних зловживань в Бойскаутів США існувала і до того – перший позов на цю тему був 19 жовтня 2012 року. Однак, після допуску інструкторів-гомосексуалістів до діяльності серед бойскаутів США, стартувала безпрецедентна хвиля зловживань, яку телеканал NBC в 2019 році назвав «спалахом епідемії в рядах (бой)скаутів».

В інтернеті досі можна знайти імена тих зловмисників, діяльність яких порівнюють із «вторгненням вовків до кошари овець». Що гірше, відповідно до повідомлень NBC, ще в 2019 році цю злочинну діяльність організація «Бойскаути США» приховувала. В результаті, дійшло до небаченого в історії процесу – 92 тисячі позовів, з яких 82,5 тис. суд визнав достовірними.