Мексика: ініціативи на захист життя в лоні матері
  • Птн, 03/05/2013 - 14:17

Наскільки велику увагу єпископи Мексики приділяють питанням визнання, захисту та забезпечення права на життя свідчить той факт, що протягом одного тижня вони видали два офіційні документи, які стосуються цих питань. Йдеться про те, що найближчим часом Верховний Суд Федерального Округу повинен прийняти рішення щодо визнання права на життя від миті зачаття.

 

У першому зверненні, підписаному 24 квітня президентом Єпископської Конференції Мексики, вказано, що мексиканські владики болісно переживають усі страждання й проблеми народу, а зокрема жертв насилля, несправедливості чи дискримінації. Вони переконані, що розв’язка проблем полягає на визнанні і захисті основних прав людини. Серед них особливе значення для майбутнього країни має право на життя. Воно має не тільки релігійний, але й науковий фундамент, адже з точки зору біологічних наук початком людського життя є хвилина зачаття. Тоді починається процес, який, якщо не перерваний в природний чи штучний спосіб, веде до народження людини. «Хоч це життя розвивається в материнському лоні, однак має власний, специфічний генетичний код і є новою людською істотою, відмінною від матері», – пригадують мексиканські єпископи.

 

У другому зверненні з 29 квітня Єпископська Конференція Мексики ще раз наголошує на наукових та правових аспектах захисту людського життя, підкреслюючи, що конституція країни забезпечує захист людського життя, а держава ратифікувала ряд важливих міжнародних документів, що стосуються цього питання.

 

Мексиканські владики підкреслюють, що держава має обов’язок визнавати та захищати людське життя від його зачаття, тому не можна цього заборонити в одному із штатів, чи у Федеральному Окрузі.

 

27 квітня вулицями столиці відбувся багатотисячний похід за життя, що пройшов під закликом «Кроки за життя» - «Pasos por la vida», організований молоддю та рухами «За життя».

 

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va