Мексика – найнебезпечніша країна для священиків в Латинській Америці
  • Пон, 14/08/2017 - 15:41

Дев’ятий рік поспіль Мексика є країною, де проявляється найбільше насильства по відношенні до священиків у Латинській Америці.

У звіті, поданому «Catholic Multimedia Center», охоплено період з 2012 по 2017 рік (роки правління поточного президента Енріке Пенья Ньєто). Впродовж цього часу було вбито 19 священиків і двох мирян, ще двоє священиків вважаються зниклими.

«Цей, 2017 рік, був особливо важкий для священиків Мексики», - йдеться у звіті. – «Чотири вбивства, два викрадення, два напади – один на Митрополичу катедру в Мехіко, а інший на приміщення Конференції єпископів Мексики – а також сотні залякувань священиків та єпископів».

У звіті засуджується, що «ці групи, що нападають на священиків та монахів, прагнуть обмежити діяльність душпастирської роботи Церкви в Мексиці, що проводиться у сфері охорони здоров’я та освіти, а також у підтримці людських прав мігрантів, що потрапляють на мексиканську територію», інформує Catholic News Agency.

Враховуючи відсутність безпеки, байдужість влади та зріст організованої злочинності, «ми не можемо більше мовчати, поки продовжує проливатись кров тисяч мексиканців», - наголошує Catholic Multimedia Center, закликаючи уряд різного рівня управління «надати гарантії безпеки для проведення священичого служіння на різних територіях Мексики, де зростає насильство».