Мер виграв у суді право молитись
  • Пон, 17/06/2013 - 00:21

Мер канадійського міста Сагеней у провінції Квебек переміг у суді в справі молитви перед зібранням міськради. За цю молитву його раніше покарали штрафом у розмірі 30 тисяч доларів і забороною на перебування в ратуші хреста та фігурки Пресвятого Серця Господа Ісуса .

 

Після дворічної судової тяганини апеляційний суд уневажнив вирок католикові Жанові Тремблаю і визнав, що молитва чи присутність релігійних символів в ратуші не порушує принципу релігійної нейтральності влади.

 

Суддя Гай Гагнон підкреслив, що нейтральність не вимагає, щоб «виконувати чистки суспільного життя з конфесійної реальності, в тому числі і тої, яка належить до його культурної історії». Релігійні символи були присутні в ратуші десятки років до того, тому їх можна сприймати як історичні прикраси. Крім того, суддя запевнив, що не спостеріг , що мер знаходиться «під ярмом католицької релігії», в чому його звинувачували атеїсти-опоненти.

 

Варто додати, що для подачі апеляції мер був зобов’язаний зібрати відповідну кількість грошей, і в цьому йому допомогли жителі Квебеку та інших міст Канади і США.

 

За матеріалами: http://info.wiara.pl