Меріам Ібрагім знову звинувачують!
  • Срд, 25/06/2014 - 18:18

Суданська християнка, засуджена до смертної кари за звинуваченням у відмову від ісламу, Меріам Ібрагім, котра під тиском міжнародної спільноти була звільнена з в'язниці, має чергові неприємності.

Коли вона з чоловіком і двома маленькими дітьми (1 і 21 місяців) спробувала покинути літаком Судан, її затримали разом з усією сім’єю. Підстава: використання підроблених документів і дача неправдивих свідчень.

Як повідомляє CNN, вся сім'я перебуває в поліцейському відділку. Відмовився відпустити її під заставу. Чоловіка вважають співучасником злочину.

Меріам Ібрагім отримала візу, і хотіла вилетіти до Сполучених Штатів ( її чоловік є громадянином США). Проте, суданська влада вважає, що жінка використовувала паспорт Південного Судану,  хоча не є його громадянкою, і відправлялася до США, які не є її батьківщиною, а це не узгоджується з суданським законодавством.

Про цю справу було поінформовано дипломатичну США і Південний Судан. Американська дипломатія працює над  забезпеченням безпеки сім'ї і можливістю залишити Судан.