Ми гинули, щоб бути вільними, - Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ
  • Нед, 23/11/2014 - 16:40

22 листопада 2014 р.Б. Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, очолив загальноміську молитву вервиці та Чин Панахиди з нагоди вшанування пам’яті жертв голодомору та всіх, хто поклав життя за нашу Україну, зокрема в період «Революції Гідності» і зараз, у війні із Російським окупантом.

«Жива Вервиця» рухалась починаючи із центральної площі міста. Наступна стація була біля Костелу Св. Станіслава, згодом молились навпроти пам’ятника жертвам голодомору та політичних репресій. Четвертою стацією була церква СІЗО св. Івана Богослова. Молитва вервиці завершилась на міському кладовищі, де Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, разом із духовенством відслужив екуменічний Чин Панахиди.

«Підпілля тривало десятиліттями, в цей час ми молились за нашу церкву і державу. Бог підняв нас з колін і показав нам, що ми сини Божі, а сини Божі – Вільні. Кожний хто був на майдані, знає що не спец-служби привели нас туди. Але дійсно ми прийшли за покликом, покликом Бога і нашого серця: «Протистояти злу». Наразі ми виконали 1 ціль, ми повалили режим, але не за це гинули наші діти. Не за добрі дороги, пенсії чи зарплати. Ми гинули, щоб бути вільними. Ми гинули, за побудову Божої держави – любові і справедливості. Саме заради цього Бог підняв нас на таку жертву», – Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ.

На заході були присутні також представники державної влади: Барна Олег Степанович – народний депутат, Любомир Хруставка – заступник голови Райдержадміністрації та ін. Майдан представляла, Яблонь Татяна.

Пам’ятаємо про всіх, які загинули за Волю України і за тих, які її боронять!

Герої не вмирають!