Ми молилися, ховаючись під ковдрами, і співали гімни пошепки - християни, які втекли з КНДР
  • Срд, 13/02/2019 - 15:38

Втікачі  християни з Північної Кореї розповіли, як віруючі проводять підпільні служіння і моляться, незважаючи на переслідування влади.

За словами християн, віруючі моляться під ковдрами і співають гімни пошепки, щоб про них не дізналася місцева влада, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на International Christian Concern.

Християнка, яка втекла до Південної Кореї, розповіла, як вони з сім'єю тихо співали гімни по неділях, поки хтось обов'язково стояв і стежив чи не йдуть поліцейські. Інші віруючі розповіли, що ховалися під ковдрою або в убиральні, щоб помолитися.

Уряд Північної Кореї використовує страти, тортури, побиття і арешти в відношенні до всіх, хто практикує будь-яку релігію. Віруючі не ризикують говорити з ким-небудь про християнство, а батьки приховують свою віру від власних дітей протягом десятиліть. За словами свідків, така скритність не гарантує безпеки.

КНДР звинувачує місіонерів з Південної Кореї і США в створенні підпільних церков і підриві режиму. Китай, де репресії проти християн тривають багато років, видає північнокорейській розвідці місіонерів, які євангелізують на північному сході країни.

Християнка, яка просила називати її за ініціалами H.Y., таємно проводила служіння і навернула десять родичів, перш ніж її заарештували. Вона зуміла втекти в Південну Корею і пізніше добровільно повернулася в рідне село. За підтримки міжнародних місіонерських організацій вона допомагала місцевим, щоб потім розповідати про християнство. Сьогодні їй за сорок, вона живе в Південній Кореї і регулярно відправляє гроші через посередників, щоб підтримати підпільну громаду в своєму селі.