«Ми не дозволимо, щоб душпастирство взяло верх над доктриною. Доктрина є основою, без якої все розвалюється», - кардинал Сара
  • Втр, 10/03/2015 - 18:04

«Ми не дозволимо, щоб душпастирство взяло верх над доктриною. Доктрина є основою, без якої все розвалюється», - сказав в інтерв'ю французькому тижневику "Le Journal Du Dimanche" кардинал Роберт Сара, префект Конгрегації у справах Божого культу і дисципліни таїнств. Він зазначив, що людей, які думають, як він, в Церкві дуже багато.

Він нагадав, що в таких питаннях як розлучення, гомосексуальні відносини та вільні зв'язки Бог говорив ясно. Крім того, стосовно розлучених без сакраментального союзу, Іван Павло II не залишив жодних сумнівів: це не може піддаватися дискусії. Він зазначив, що Церква вже відкрита для розлучених, пише deon.pl.

«Якщо хтось не хоче визнавати законність доктрини, нехай залишиться язичником», - сказав кардинал Сара, нагадуючи, що за ці доктрини мученики віддавали своє життя. На його думку, Церква в Європі стає слабкішою через відносність моралі та християнських цінностей. Молоді люди більше не мають на що опертися, їм не вистачає орієнтирів.

Глава дикастерії Ватикану заявив, що він задоволений популярністю Франциска. Та додав, що шкодує, що це іноді має досить поверхневий характер.

«Вірні хочуть бачити Папу, щоб доторкнутися до нього, зробити фотографію з ним, але священики в Італії визнають, що церкви порожні», – сказав кардинал Роберт Сара, в інтерв'ю тижневику "Le Jorunal Du Dimanche".