«Ми перемагали тільки тому, що вірили в Бога»,- владика Димитрій (Григорак)
  • Срд, 24/08/2016 - 11:20

З нагоди відзначення свята Дня Державного Прапора України на горі Юрчинських 23 серпня 2016 р. Б. відбулося урочисте підняття Прапора, а також на центральній площі Героїв Євромайдану в м. Чорткові відбулася міжконфесійна молитва за Україну та урочиста частина.

Священики Бучацької єпархії  УГКЦ, на чолі з правлячим Архиєреєм владикою Димитрієм (Григораком) взяли участь у даних заходах.

Преосвященний владика звернувся до присутніх з пастирським словом: «Так як і хрест, так і прапор є символом нашого життя. Ми, як нація, збулися і є як Держава. Сьогодні наш прапор майорить від Ужгорода аж до Харкова. Але пам’ятаймо ті часи, коли за майоріння нашого прапора ми могли бути вкинуті в тюрму. Наше сьогодення є теж героїчним, це є наш час сказати своє слово в історії нашої Держави, щоб ми були». «Пам’ятаймо умову нашої сили, нашої перемоги над ворогами, яких історія вже стерла з лиця землі, а ми – є. Ми перемагали тільки тому, що вірили в Бога»,- підсумував єпископ.

Пізніше з вітальним словом до жителів міста звернулися представники місцевої та районної влади, а творчі колективи подарували свої пісні та танці.