«Ми просимо його молитися за нас, за свою Церкву, державу і народ перед Престолом Бога», – Глава УГКЦ про другу річницю відходу світлої пам’яті Блаженнішого Любомира
  • Птн, 31/05/2019 - 15:09

«Якщо ми будемо пам’ятати не тільки особу Блаженнішого Любомира Гузара, а передусім усе те, що він нам передав, тоді ця пам'ять буде життєдайною. Ми згадуватимемо його своїм способом життя, ставленням до себе і ближнього», – зазначив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у п’ятницю, 31 травня 2019 року, під час Заупокійного богослужіння з приводу другої річниці відходу світлої пам’яті Блаженнішого Любомира Гузара. Служба Божа відбулася у Львові, в храмі Благовіщення, що в Патріаршому домі.

За словами Предстоятеля, переживаючи такий момент пам’яті, спадають на думку три поняття: пам'ять, вдячність і молитва. Глави Церкви вважає, що нам слід пам'ятати про те, чого навчав Блаженніший Любомир і намагатися цим жити.

«Я думаю, що ми всі знали Блаженнішого Любомира, коли з ним співпрацювали, що певні риси його характеру, вдачі, навіть гумору, продовжують жити в нас в той чи інший спосіб», – сказав архиєрей.

Він також додав, що Блаженніший Любомир навчав ніколи не засуджувати ні себе, ні ближнього. Ба більше, він жив молитвою та завжди був позитивною особистістю. Тому ми повинні бути вдячними Богу за дар його життя і Блаженнішому Любомиру за все те, що він дарував нам.

«Ми сьогодні молимося за його вічний спочинок, бо це те, що він зараз найбільше потребує, а також просити його молитися нас, за свою Церкву, державу і народ перед Престолом Бога», – підкреслив Блаженніший Святослав.